Kadaif

Përbërësit:

  • 0.5 kg kadaif
  • 200 gr gjalpë
  • 200 gr arra

Shërbeti:

  • 1.5 kg sheqer
  • 1.2 L ujë

Mënyra e përgatitjes:

Së pari kadaifi pjeket në temperaturë prej 180 C afër 30 min, duke e përzier lehtë kohë pas kohe me piru. Mandej ia hedhim yndyrën dhe e fusim prapë në furrë edhe për 30 min. në të njejtën temperaturë. Sipër kadaifit ia qesim arrat dhe lëjmë në furrë për 15 min.

Shërbeti:

Shërbeti vlohet për 20 min dhe pasi të ftohet pak, ja hedhim kadaifit të vakët pak nga pak.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s