Pogaqe – Buknore

Pogaqe  ose buknore quhet lloji i bukes i cilli gatuhet shpesh ne trevat shqiptare. Pogaqja gatuhët në disa mynyra por mua me le pershtypje pogaqja klasike me sodë buke.

Përbërësit:

  • 1kg miell
  • 0.5 L  kos, hirrë ose ujë (të gazuar)
  • 1 vezë
  • 3 lugë të qajit sodë bikarbonë
  • 1 lugë e gjellës  kripë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Kosit i shtohet sodë,kripë, një vezë dhe miell. Brumin e formuar nga këta përbërës e ngjeshim shumë, gjerë sa të fitojmë brum të fortë homogjen. Para se ta fusim në furrë te nxehur mirë, pogaqën e shpojmë me piru në disa vende që të mos ndahet korja, e pjekim afër 40 min. dhe e servojmë  të  nxehtë me lëng, vezë të fërguara, djath  etj…

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s