Krelan me duqa

Përbërësit:

  • 1 kg miell
  • 700 ml ujë
  • 1 lugë kripë
  • 100 gr gjalpë
  • 300 gr djath
  • Kajmak ose mazë sipas dëshirës[

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja

Brumin e krelanës e zëmë duke i përzier miellin, kripën dhe ujin gjerë sa të fitojmë brum homogjen, pak më të trashë se sa brumi i pallaqinkave.  Së pari e fusim tepsinë me pak vaj në furrë  të nxehur mirë, pas 5 min. e nxjerim tepsinë nga furra, e hedhim brumin mbi vajin e nxehtë, pastaj e fusim krelanën përsëri në furrë. Krelanën e pjekim 40 – 50 min, gjerë sa të skuqet mirë, pastaj e nxerim nga furra dhe ashtu të nxehtë e coptojmë me piru ose thikë. Krelanës së coptuar sipër ia shtojmë gjalpin e shkrirë dhe djathin. Mund ti shtohet mazë ose kajmak sipas dëshirës. Krelana me duqa servohet e nxehtë me turshi.

About these ads

2 thoughts on “Krelan me duqa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s