Paçë me kokë viçi

Përbërësit:

  • 500 gr mish nga koka e viçit
  • 10 lugë miell
  • 1 dl vaj
  • 4 -5 thelba hudër
  • 1 lugë gjelle kripë.
  • Biber të kuq
  • Biber të zi
  • 1-2 lugë ufëll[s

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Kokën e viçit e pastrojmë dhe e zijmë me krip 60-90 min. Pasi që të ftohët e ndajmë mishin nga kockat dhe e bëjmë gati për paçën.

Miellin e kavërdisim në vaj gjer sa të fiton ngjyrë kafeje pastaj e përvloim me langun e mishit  të zier ose ujë të vluar (për afër një litër e gjysmë) dhe e përzijmë pa ndërpre me lugë druri,gjer sa të trashët. Paçën e lëmë të zihet në temperatur të ulët afër 20 min. Pastaj ia shtojmë mishin e copëtuar, hudrat, kripën, biberin e kuq të djegur në pak yndyrë, biberin e zi, 1-2 lugë ufëll, dhe e lëmë të zihet për 10 min. Paça me mish koke servohet e nxehtë, zakonisht si paragjellë.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s