Gurabija

Gurabijat janë ushqim i qëndrueshëm dhe i përshtatshëm në mesin e ushqimeve nga kuzhina kosovare

Përbërësit:

  • 1 Puter ose Margarinë
  • 1 gotë sheqer
  • 1 gotë kos
  • 2 vezë
  • 1 pecivë
  • 1 lugë e qajit sodë bikarbonë
  • 700g miell

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Puteri ose margarini , shkrihet vetëm pak ,pastaj tundet me sheqer dhe i shtohen kosi , vezët, soda,peciva dhe mielli. Brumi duhet të jetë mesatarisht i butë, pastaj ndahët në toptha të cilat rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë. Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe lihet për afër 30 min. në temperaturë prej 200 C. Gurabijat qëndrojnë të freskëta disa ditë, dhe për këtë  arsye janë përgaditur shum shpesh për piknik ose udhtime të gjata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s