Shurup trëndafili

Shurup trëndafili është një nga pijet më freskuese e cila ëshë përgatitur me dekada në trevat Kosovare dhe në rajon.

Përbërësit:

Petale  të trëndafilave ( afer dhjetë sosh)

  • 1 L ujë
  • 1 limontos


Përgatitja:

Shurupi i trandafilave ësht pije freskuese me shije dhe aromë të veqantë. Petalet e trandafilit lahen dhe futen në një kavanoz me ujë ku është tretur limontosi. Pas 4 – 5 dite, uji i ngjyrosur kullohet nga petalet dhe ruhet në shishe ose kavanoz në frigorifer.  Shurupi është i gatshëm për pije atëherë kur ujit me sheqer (shërbetit) ia shtojmë një sasi nga shurupi i trëndafilave.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s