Pilaf

Pilafi është ushqim i shpejtë dhe i lehtë për tu përgatitur. Përdoret shumë shpesh si ushqim përcjellës i gjellërave të ndryshme në kuzhinën shqiptare.

Përbërësit:

  • 3 gota oriz
  • 6 gota ujë
  • 1 filxhan vaj
  • 1 lugë gjelleje kripë
  • 1 grusht fide per supë sipas dëshirës
  • Biber i zi

This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Një grusht fide e skuqim në vaj, pastaj ia shtojmë orizin e larë me ujë të nxehtë dhe i fërgojmë të dyja për afër 3 min. Pastaj ia shtojmë ujin e vluar, kripën dhe biberin. E mbyllim kapakun e tenxheres, e ndalim pllakën e stufës , dhe nuk hapim kapakun për së paku 20 min. Pilafi zihet për gjysmë ore. Servohet me kos, mishëra dhe perime të llojllojshme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s