Sheqerpare

Sheqerparja është një nga ëmbëlsirat më të njohura nga kuzhina tradicionale shqiptare.

Përbërësit:

  • 500gr gjalpë
  • 700gr miell
  • 2 të kuqën e vesë
  • 2 lugë kos

Shërbeti:

  • 750 gr sheqer
  • 2 gota ujë

    This slideshow requires JavaScript.

 

Përgatitja:

Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi. Nga ky brum  formohen kuleqët , të cilët shtypen dhe rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë.Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe duhet të pjeken për 30-40 min. në temperaturë prej 200C.

Shërbeti

Niveli i ujit duhet të jetë afër 1 cm mbi sasinë prej 750 gr sheqer dhe duhet të  vloj për 15 min.

Sheqerparet e nxehta përvlohen me shërbet të vakët.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s