Hallvë

Hallvja është ëmbëlsirë e lehtë dhe e shpejtë për tu përgatitur. Zakonisht përgatitet për netët e mëdha para muajit të Ramazanit.

Përbërësit:

  • 200 gr gjalpë e shkrirë dhe e kulluar
  • 10 lugë miell
  • 1 gotë sheqer
  • Arra,badema ose lajthi sipas dëshirës

This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

10 lugë të mëdha miell qiten në yndyrë të nxehtë dhe përzihen me lugë të drurit pa ndërprerë gjerë sa të skuqet mielli(ngjyrë kafeje të qeltë). Pastaj i shtohet sheqeri dhe uji i vluar (pak nga pak dhe duke e përzier vazhdimisht). Pas 15 min. hallvja trashet dhe është gati për servim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s