Pashaqyfte

Pashaqyftet janë qofte me oriz. Shumicën e rasteve përshtaten me disa prej gjellërave nga kuzhina tradicionale shqiptare. Zakonisht përgatiten shumë shpesh gjatë muajit të Ramazanit.

Përbërësit:

  • 0.5kg mish të bluar
  • 1 gotë të jogurtit oriz
  • 3 ve
  • Miell sipas nevojës
  • Kripë
  • Biber të zi

This slideshow requires JavaScript.

Pergatitja:

Orizi zihet me 3 gota ujë dhe pasi që ftohet,  përzihet me mishin e bluar,  vezën, kripën dhe biberin e zi. Nga ky brum, me lugë formohen qyftet dhe së pari futen në një pjatë me 2 vezë te tundura. Nga vezët e tundura futen në pjatë me miell dhe fërgohen duke i rotulluar sa më shpesh. Pashaqyftet servohen të nxehta në kombinim me pire, jahni dhe sallata të ndryshme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s