Çorbë me patate

Çorba me patate është një nga çorbat që pregatitet shum shpesh në familjet shqiptare.

Përbërësit:

  • 1 kg patate
  • 1 – 2  qepë
  • 1 – 2 speca
  • 2 karrota
  • 1 –  2 domate
  • Kripë
  • Biber t’kuq
  • Biber t’zi
  • Vaj

This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Qepën e grijmë dhe e kaurdisim me spec, karrota, kripë dhe biber te kuq, pastaj ia shtojmë patatet e prera në formë kubi. Ashtu së bashku i kaurdisim për disa minuta, pastaj i shtojmë përafërsisht 1L. ujë  të nxehtë dhe i lëmë të zihen për afër 1 orë. Kur patatet janë zier mirë i shtojmë  domatet e qëruara dhe të coptuara dhe e lëmë çorbën të zihet edhe për 15min. Çorba me patate servohet e nxehtë me sallata te ndryshme ose turshi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s