Kungullurë

Përbërësit për brumin:

  • 1 kg miell
  • 0.5 L ujë
  • 1 gotë vaj dhe pak buter të shkrirë
  • Kripë (1 lugë gjelleje)

Mbushja me kungull:

  • 1 kungull per pite
  • 1 gotë  mazë
  • 1 gotë sheqer
  • Gjysmë luge kripë

This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja e kungullurit:

Nxinet brumi per pite(mielli, uji dhe 1 lugë kripë). Brumi ndahet në 15 kuleq, të cilët hapen sa madhësia e pjatës dhe palohen një mbi një duke i spërkatur me nga një lugë yndyrë. Katmeri i formuar nga petët shtrihet mbi tepsi të lyer me yndyrë dhe hapet për dhjetë cm. më shum se sa është diametri i tepsisë. Mbushja me kungull shtrihet mbi katmerin e hapur dhe skajet mblidhen kah mesi i tepsisë pa e mbuluar tërsishtë mbushjen me kungull. Ka disa mënyra të përgatitjes së kungullurit: ajo me mbushje te zbuluar dhe mënyra tjetër si pitet e zakonshme të gatuara me dy katmerë.

Përgatitja e mbushjes me kungull:

Kungulli gryhet me lugë ose grihet me rende,kryposet,ndrydhet gjerë sa të lëshon ujin. Kungullit të kulluar i shtohet sheqeri dhe maza. Kështu mbushja ështe gati për piten.

Kungulluri zakonisht servohet me speca të fërguar ose me qumësht të ftohur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s