Mazë me speca

Maza me speca është gatim i shijshëm që zakonisht  përgatitet për kaftjall  ne shtëpitë shqiptare

Përbërësit:

  • 1 kavanoz mazë
  • 1/2 kg.  speca
  • Kripë

    This slideshow requires JavaScript.

 

Përgatitja:

Mazën me pak kripë e vlojmë për 5- 10 min. mandej i shtojmë specat e pjekur,të qëruar dhe të kryposur. Ashtu të përziëra i lëmë të vlojnë  afër 10 min. dhe i largojmë nga zjarri.  Maza me speca zakonisht  servohet për kaftjall ose si paragjellë për drekë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s