Bishtaja – Boranija

Përbërësit:

  • 1 kg bishtaja (boranija)
  • 500gr mish viqi
  • 2 qepë
  • 1 spec
  • 2 karrota
  • 2 domate
  • Vaj ose gjalpë
  • Kripë
  • Biber të kuq
  • Biber të zi

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Mishin e copëtuar e fërgojmë me qepë, karrota dhe spec, pastaj ia shtojmë bishtajat (boranijat) e grira dhe kohë pas kohe i shtojmë pak ujë (1 gotë fillimisht më pastaj +1 dhe +1). Merrni dy domate hiqjani lëkurën dhe i preni në copa të vogla apo i grimconi. Shtoni domatet në tenxheren me bishtaja dhe lini gjellën mbi zjarr edhe 50 minuta në temperaturë të ultë.

Sipas shijes individuale bishtajat munden që të futen në furrë përfundimisht që të piqen dhe të thahen pak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s