Tambëloriz

Tambëlorizi – Sultjashi nga turqishtja është ëmbëlsirë freskuese e cila zakonisht përgatitet për festa të ndryshme.

Përbërësit:

  • 2 litra qumësht
  • 3 filxhanë të  vegjël  të kafës  oriz
  • 1 gotë sheqer

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Orizin e  shpërlajmë  me ujë të ftohtë, ia hedhim qumështit të vluar dhe e zijmë përafërsishtë 1 orë në temperaturë jo shumë të lartë. Tambëlorizin e perzijmë pandërprerë gjerë sa të trashet, në fund ia shtojmë sheqerin dhe pas 10 min. e largojmë nga zjarri. Pjatat me tambëloriz i lëmë në frigorifer gjerë sa të ftohen mirë.

One thought on “Tambëloriz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s