Speca të mbushur

Përbërësit:

  • 1kg speca
  • 0.7 kg mish të bluar
  • 2 qepë
  • 4 – 5 domate
  • 1 gotë  oriz
  • 2 dl vaj
  • 2 lugë  kripë
  • Biber t’kuq
  • Biber t’zi

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Qepëve të skuqura në vaj ua shtojmë biberin e kuq, mishin, orizin, kripën dhe biberin e zi. Pastaj i mbushim specat, i rreshtojmë  në tavë dhe sipri ua hedhim domatet e prera imët, krip ose vegetë , një  gotë vaj, një gotë ujë dhe e fusim tavën në furrë te nxehtë . Specat I pjekim për afër një orë e gjysmë .  Gjat pjekjës spcat i rrotullojmë një nga një dhe i kthejmë  prap ne furrë gjer sa të skuqen nga ana tjeter. Specat e mbushur me mish zakonishtë servohen me tarator, turshi dhe kos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s