Kumështë

Kumshta ë shtë  pije e përgatitur nga hirra e djathit. Është  pije e shëndetshme cilen e kanë  konsumuar ne kohrat e mëparshme pas ushqimeve te yndyrshme. Kumshata perdoret edhe tash, zakonisht ditëve të  nxehta verore

Përbrësit:

  • 2 L hirr djathi
  • 4-5 lugë  kos

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Hirrën e djathit e vlojmë  dhe e lëmë  të  ftohët. Hirres së  vakët ia shtojmë  4-5 lugë  kos pastaj enën e mbështjellim me mbules kuzhine dhe e lëmë  ashtu per 3-4 orë . Hirren e fermentuar e derdhim ne shishe dhe e leme ne frigorifer. Kumështa servohet e ftohte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s