Sarma

Përbërësit:

  • 0.5kg. mish të bluar
  • 30-40 gjethe rushi apo spanaqi
  • 1 gotë oriz
  • 2 qepë
  •  200gr gjalpë
  • Kripë
  • Biber të kuq
  • Biber  të zi
  • 150 gr ajkë ose kos

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Qepes së fërguar ja shtojmë mishin e bluar,orizin biberin e kuq, biberin e zi dhe i kaurdisim të gjitha per afër 5 minuta. Këtë mbushje e mbështjellim me gjethet e rrushit apo spanaqit paraprakisht të përvluara. Sarmat e mbështjellura i reshtojmë në tenxhere, ua shtojmë 2 gota ujë,  yndyrën e nxehur në te cilën e kemi tretur 1lug biber të kuq, pastaj i lëmë të zihen. Sarmat i zijmë në temperaturë të ulët për afer një orë. Pasi ti largojmë nga zjarri, sarmave ua shtojmë ajkën ose kosin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s