Lëng me speca

Një recetë e thjesht si të bëni lëng me speca…

Përbërësit:

  • 5 – 6 speca
  • 2L qumësht
  • Kripë[slid

    This slideshow requires JavaScript.

Pregaditja:

I merrni specat dhe i pjekni. Më pas i kriposni dhe i vini brenda një kavanozi (2-3 litërsh). Vloni qumshtin dhe pastaj e lini të ftohet. Përzijini 2-3 lugë të tavolinës kripë në qumështin e ftohur. Qumshtin e ftohur ja shtoni specave në kavanoz.

Pas 3-4 ditës qumështi fermentohet, atëherë mund ti shtoni dhjath të thërmuar dhe lëngu është i gatshëm për tu servuar.

Zakonisht lëngu servohet me llokuma, pogaçe, bukë të nxehtë të freskët dhe në kombinim me djath të bardhë, domate dhe perime të tjera të freskëta.

Lëngu me speca ka shije pikante (varësisht sa pikant janë specët).

Advertisements

One thought on “Lëng me speca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s