Bakllasarem

Një pite e njelmët me kos dhe hudhër.

Përbërësit:

  • 1kg miell
  • 500 mL ujë
  • 1 + 1 lugë kripë
  • 1 dL vaj
  • 150 gr gjalpë
  • 1 L kos
  • 2-3 thelba hudhër

    This slideshow requires JavaScript.

Pregaditja

Brumi i pites i përbërë nga uji, mielli dhe kripa (1 lugë) ndahet në 18 kuleçë. Kuleçët hollohen dhe palosen ndamas nga 3 kuleçë një mbi një. Kuleçët pastaj spërkaten me nga 1 lugë yndyrë (vaj dhe gjalpë të shkrira dhe të përziera). Secila nga gjashtë petët e bëra nga tre kuleçë hapen me dorë aq sa është madhësia e tepsisë, e pastaj spërkaten me nga 2 lugë yndyrë. Petët rrotullohen në formë të rolladës dhe vihen në tepsi. Pitja pjeket për 50 minuta në temperaturë prej 200 C.

Kosin natyral përziejeni me 1 lugë kripë dhe 2-3 thelba hudhër. Kjo përzierje i vihet pitës së pjekur sa është e ngrohtë. Pastaj pitja futet edhe 10 minuta në furrë.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s