Tullumba

Përbërësit për brumë :

  • 1 gotë ujë
  • 1 gotë qumësht
  • 1 filgjan vaj
  • 2 gota miell
  • 3 -4 vezë
  • 1 pecivë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Miellin gradualisht e hedhim në ujin e vluar me qumesht edhe pecivën duke i përzier vazhdimisht. Ketë brum e kthejmë në zjarrë të ngadalshëm që të fërgohet për 2-3 minuta gjerë sa të ndahet nga ena dhe luga. Pasi që e fërgojme, brumin e lëmë të ftohet pastaj i shtojmë vezët një nga një duke i përzier me dorë gjerë sa të fitojmë një brum homogjen. Me brumin e përgatitur e mbushim kallëpin për tullumba dhe duke I prerë me thikë i hedhim në vaj të nxehur(1 litër vaj). Tullumbat e skuqur nga të gjitha anët I nxjerim nga vai dhe I fusim në sherbet të ftohur mirë .

Shërbeti:

  • 1 kg sheqer
  • 650 ml. ujë

Shërbeti zihet 10 min.pastaj lihët në frigorifer për tu ftohur mirë.

One thought on “Tullumba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s