Qahi

Përbërësit:

  • 1 kg miell
  • 2 gota qumësht +1 gotë uj
  • 2 lugë krip
  • 1 lugë  maj  buke
  • 150 gr gjalpë
  • 300 gr djath apo gjizë
  • 2 vezë
  • 1 ajkë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Brumi I qahisë nxinët me qumësht, ujë ,1 lugë krip, maj buke dhe  miell. Pastaj e lëmë të qëndrojë 1-1orë e gjysmë i mbuluar në vendë të ngrohtë gjer sa të vije. Brumin e ardhur e ndajmë në 6-7 kuleqë të cilët i t’hollojmë dhe i palojmë një mbi një duke I spërkatur me yndyr dhe përzirjen e djathit me ajkë dhe vezë, ndersa peta e sipërme lyhet me më shumë yndyrë. Qahinë e pjekim afër 40 min. dhe e servojmë të nxehtë me kos, turshi apo specë te skuqur në vajë.

One thought on “Qahi

  1. Pershendetje e nderuar,
    Pasi ti kemi ndare ne 6-7 kuleq kuleqet a i bashkojme nga tre kuleq dhe e shtrim nje her njeren pete si per katmer,e lyejme me pergaditjen (djath,vez,dhe ajke) mandej e qesim peten tjeter apo si?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s