Reçel me manafera

Përbërësit:

  • 2 kg manaferra
  • 2 kg sheqer

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja

Manaferat e pastruara I hedhim në enë të përshtatshme, sipri ua shtojmë sheqerin( apo një rënd manafera, një rënd sheqer) dhe ashtu I lëmë 1-2 orë. Pasi që manaferat e lagin sheqerin dhe e lëshojnë langun, I zijmë afër një orë në temperaturë jo shumë të lartë. Reçelin e zier e mbulojmë me picetë të lagur kuzhine dhe e lemë ashtu gjerë sa të ftohet  pastaj e vendosim në kavanozë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s