Rovani – Padispajë

Përbërësit:

Brumi:

  • 10 vezë
  • 10 lugë sheqer
  • 12 lugë miell

Sherbeti:

  • 1 kg sheqer
  • 0.5l ujë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Vezët dhe sheqerin i tundim me mikser ose tell dore për së paku 15 min.  Shkumës së fituar ia shtojmë gradualisht miellin. Masën e përzijmë mirë me lugë,   e derdhim në tëpsin e lyer me vaj dhe e fusim në furrë të nxehur gjerë në 200C°. Pas 5 min. temperatura e furrës ulet për 50C° . Rovaninë e pjekim afër 30 min. në 150C°

Rovanisë së vakët ia hedhim shërbetin e ftohur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s