Çaj bliri

Çaji i blirit është një nga llojet e çajit i cili është përdorur në trevat tona me shekuj. Eshtë pije me aromë, shije të vëqant dhe cilësi shëruese

Përbërësit:

  • 15-20 lule bliri të thata
  • 1L ujë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Lulet e blirit i vjelim në fillim të korrikut  dhe i lëmë të terren në një vend të errët. Në një litër ujë të vluar hedhim një grusht  çaj bliri dhe e lëmë të vlojë afër 15 min. Pastaj ia shtojmë një gotë ujë të ftohtë për të fituar ngjyrë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s