Bukë shtëpie

Buka është një nga gatimet më të vjetra në kuzhinën tonë dhe në përgjithësi. Buka e përgatitur sipas recetave tradicionale, pa aditiv dhe pa ngjyra është bazë e ushqimit të shëndetshëm.

Përbërësit:

  • 1kg miell
  • 0.5 L ujë
  • 1 lugë gjelle kripë
  • 1lugë gjelle sheqer
  • 1 lugë gjelle tharmë bukë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Tharmin, sheqerin, pak kripë dhe dy lugë miell i perzijmë në një gotë me ujë të vakët dhe e lëmë në vend të ngrohtë qe të vije. Pastaj e përzijmë me ujë, kripë dhe miell dhe ashtu e zëmë brumin e bukës të cilin e lëmë të mbuluar me picetë kuzhine afër një orë. Brumin e ardhur e ngjeshim me miell dhe e shtrijmë në tepsi ose e ndajmë në 7-8 kuleqë të cilët i ngjeshim një nga një dhe i reshtojmë në tepsi të lyer me yndyrë. Kuleqtë e bukës piqen afër 50 min në 200C.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s