Pulë me oriz

Tava me oriz është gjelle e cila përgatitet shume shpesh në familjet shqiptare. Është kjo gjellë e preferuar për mikpritje dhe festa tradicionale.

Përbërësit:

  • 1 pulë
  • 600 gr oriz
  • 1 puter ose 2dl vaj
  • 2 qepë
  • 1spec
  • 1 domate
  • Kripë
  • Biber të kuq

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Mishin e pulës e kavërdisim me qepë, kripë dhe biber të kuq dhe ia shtojmë për afër 2l ujë dhe e lëmë të zihët afër 1 ore varesisht prej pulës. Orizin të pastruar dhe të larë e kavërdisim 5-10 min me yndyrë, pastaj ia shtojmë lëngun e mishit të zier dhe e fusim në furrë . Pas pak  kur orizi fillon të fryhet, ia hedhim mishin e pulës siper dhe ashtu e lëmë ne furrë për gjysmë ore.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s