Pitalka ramazani

Pitalkat e ramazanit janë gatime që kryesisht përgatiten për muajin e agjërimit,  janë shumë të preferuara dhe përgatiten në disa mënyra. Kemi pitalka me qaragat, me suxhuk, me gjizë dhe kopër.

Përbërësit:

  • 1. kg miell
  • 0.5 L ujë
  • 1 gotë qumësht
  • 1  lugë gjelle tharm buke
  • 1 lugë gjelle kripë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Në një gotë me qumësht hedhim një lugë tharm buke, pak kripë, pak sheqer dhe e lëmë ashtu afër 15 min që të vije. Tharmin e ardhur e përzijmë me miell, ujë dhe kripë gjerë sa të fitojmë brum homogjen të cilin e lëmë të mbuluar me picetë kuzhine 90-120min. Brumin e ardhur e ngjeshim me miell dhe e ndajmë në 3 -4 kuleqë të cilët i shtrijmë në picetë të përmillur kuzhine dhe i lëmë ashtu 20 min. Kulaqin e ardhur nga piceta e hedhim në tepsi të nxehtë, e shpojmë në disa vende dhe e fusim në furrë shumë të nxehur. Sipas dëshirës pitalkës i shtojmë suxhuk, gjizë me kopër apo farra qaragati . Pitalkat pjekën për 15- 20 min.

One thought on “Pitalka ramazani

  1. Pershendetje, I shikoj recetat qe ju i postoni mirpo shpesh her ato nuk i shkruani ne menyr te sakt, ndoshta qe ju harroni ? P.sh ja rasti i pitalkave qumeshtin nuk e keni cek tek perberesit, kish qeni mir qe ta cekeni edhe sasin ne mililitra apo ne gram shpresoj ta lexoni kete koment faleminderit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s