Çorbë me oriz

Përbërësit:

  • 200 -300 gr mish pule
  • 1 gotë oriz
  • 100gr gjalpë apo 1dl vaj
  • 1 lug gjelle kripë
  • 2 lug miell
  • 2-3 thelba hudër
  • Biber t’kuq
  • 1 ajkë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Në mjë enë me 2l. ujë e zijmë mishin e pulës me kripë , mandej ia shtojmë orizin. Pasi që të zihët orizi, çorbës ia shtojmë hudrat dhe 2 lugë miell të tretur në ujë të ftohtë, dhe kështu e lëmë të zihet për 10 min. Pastaj sipri ia qesim  yndyrën e djegur me pak biber të kuq, atëherë  e largojmë nga zjarri dhe ia shtojmë ajkën.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s