Djath I bardhë

Djathi I bardh fitohët nga qumështi I lopës, deles apo I dhisë. Prej  koëhrave të mëhërëshme gjër me sot djathi nuk mungonte në sofrat tona.

Përbërësit:

  • 3-5l qumësht
  • 1-2 lugë gjelle tharmë djathi
  • Kripë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Qumshtit  të vakët I hedhim 1-2 lugë tharmë djathi, enen e mbulojmë me kapakë, e lëmë në vend të nxehtë  5-7  ore dhe pasi që fermentohet e hedhim në nape (cedillë) qe të kullohet. Pasi qe e lëshon hirrën, cedillën me shlirrë e vendosim në një drrasë siper cilës I vejmë një petë guri për të marë formën e shtypur. Djathin e njomë  e prejmë në copëza të cilat I kryposim dhe I rreshtojmë në shekë(kacë). Në disa treva tona djathi I bardhë është zënë edhe pa tharmë djathi por vetëm me shllirë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s