Sheqerpare të lehta (kadin xhybeg)

Sheqerparet e lehta të gatuara në mënyrë të thjeshtë janë të shijshme  të lehta për tu gatuar dhe pregatitën zakonisht për festa të ndryshme.

Përbërësit për brumin:

  • 300gr. miell
  • 150 gr gjalpë
  • 1 gotë qaji sheqer
  • 1 vezë
  • 2 lugë kos
  • 2 lugë qaji pecivë
  • 100 gr arra, lejthi, ose bajame

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Brumi:

Puterit te shkrirë i shtojmë një gotë të qait sheqer, një vezë, dy lugë kos, dy lugë pluhur per gatime dhe miell. Brumin e fituar nga këta perbërës e ndajmë në 12 – 14 toptha me madhësi të arrës. Arrat e grimcuara mund t’ia hedhim brumit duke i formuar topthat apo t’ua vejmë nga një thelb arre në mes. Sheqerparet i reshtojmë në tepsi të lyer me yndyrë dhe i pjekim 30 – 40 min. në temperaturë 200 C. dhe ashtu të nxehta i përvlojmë me shërbet të vakët. Kjo ëmbëlsirë shpesh servohet me tambëloriz.

Shërbeti:

750gr. sheqer

0.5l ujë

Shërbetin e vlojmë 10 min dhe e lëmë të ftohet.

Leave a comment