Kastraveca turshi

Në këto ditë vere me vapë kastravecat turshi jan mjaft të preferuara , siq jan përdorur edhe në kohërat e mëhershme gjër me sot .

Përbërësit:

3 kg kastraveca

2l ujë

1 filgjan kafeje kripë

This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Së pari e vlojmë ujin me kripë dhe e lëmë të ftohet gjer sa i vendosim  kastravecat në kavanoz. Kastravecat e pastruar i prejmë rathë rathë dhe I vendosim në enën prej qelqi. Si pas deshirës mund tua shtojmë disa speca të djegstë dhe biber të zi kokrra. Ujin e vëluar me kripë e hedhim të nxehtë mbi kastraveca,  e mbyllim enën mirë dhe ashtu e lëmë për disa ditë gjer sa të thartohen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s