Tavë me patligjana

Përbërësit:

  • 1 kg mish viçi
  • 3kg domate
  • 2 qepë
  • 2 speca
  • 2 patë lgjana të  zi
  • 150 gr gjalpë
  • 1-2 lugë  kripë
  • Bamje si pas deshirës

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Qepën e grijmë , e kavë rdisim dhe e hedhim  në tavë,  pastaj ia shtojmë  mishin. specat e grirë , domatet e qëruara dhe të  coptuara, patë lgjanat e zi, kripen dhe yndyrën.Tavën me domate e lë më  në  furrë  pë r afrë r 2 orë.  Koh pas kohe e përzijmë , dhe kur fillon të  reshkët atëher ia shtojmë  edhe bamjet . Tava me domate servohët e nxehtë  me sallatë , tarator ose turshi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s