Përpeq

Perpeqi është një nga llojët e piteve shumë të pëlqyera në viset tona.

Përbërësit:

  • 7-8 petë  të  t’holluara
  • 150 gr gjalpë
  • 2 vezë
  • 300-500 gr djath taze
  • Ajkë  ose gjysmë teglle mazë
  • 0.5 L qumësht
  • 1-2 kripë

    This slideshow requires JavaScript.

Përgatitja:

Sëpari në enë të thellë I përzijmë vezët, dhjathin, ajkën dhe kripën. Në tepsinë e lyer me gjalpë i shtrijmë 2-3 petë të spërkatura me yndyrë dhe me qumësht, I shtojmë petët të mbetura të coptuara me dorë, pastaj e hedhim perzierjën e djathit me vezë dhe ajkë. Pasi që i hedhim sip  ër yndyrën dhe qumështin, përpeqin e fusim në furrë të nxehtë dhe e pjekim për afër 30 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s