Sarma me lakra turshi

sarma

Përbërësit:

  • 1 kokë lakre turshi
  • 1 kg mish të bluar
  • 2 qepë
  • 1 gotë oriz
  • 150 gr tlyn ose vaj
  • 1 lugë gjelle kripë
  • Biber t’kuq (1 lug gjelleje)
  • Biber t’zi (1 lugë qaji)

Përgaditja:

This slideshow requires JavaScript.

Mishin e bluar e kavërdisim me qepë dhe ua shtojmë orizin, kripën, biberin e  zi dhe  biberin e kuq sipas dëshirës. Me këtë mbushje i mbështjellim fletat e lakrës turshi pastaj sarmat e formuara i rreshtojmë në tenxhere në fundin e së cilës paraprakisht kemi shtruar disa fletë lakre. Sipër sarmave mund ti hedhim disa copëza mishi të thatë për t’iu dhënë aromë dhe  shije të veqant, pastaj ua shtojmë një  gotë ujë dhe yndyrën e shkrirë me biber të kuq. Tenxheren me sarma e mbyllim me kapak dhe e lëmë në zjarr të javashtë  2-3 orë . Sarmat e ziera  mund  ti fusim në furrë afër gjysmë ore për ti skuqur dhe rreshkur. Më parë sarmat servoheshin me bukë misri dhe turshi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s