Kompot me fruta

Përbërësit:

  • 1 kg fruta (qershi, kumbulla, vishnje, manaferra, ose thana)
  • 1.500 ml. ujë
  • 500 gr sheqer

Përgatitja:

Kompotin me fruta mund ta konzervojmë për kohë më të gjatë nëse e përgadisim në këtë mënyrë:

1 kg fruta të pastruara i vendosim në 5 kavanozë. Kavanozët gjysmë të mbushur me fruta i mbushim me shërbet të cilin e fitojmë duke tretur 500 gr sheqer në 1.5 litra ujë. I mbyllim mirë me kapakë të metaltë dhe i vendosim në një tenxhere. Tenxheren në të cilën i kemi vendosur kavanozët e mbushim tërësisht me ujë dhe e vejmë në zjarr për të vluar. 10 minuta pasi që uji ka filluar të vloj e ndalim zjarrin dhe e lëmë të ftohet. Me përgatitjen e kompotëve në këtë mënyrë ruhet freskia dhe vlerat energjetike të frutave.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s