Pinxhur

IMG_6743Përbërësit:

  • 10 kg speca
  • 15 kg domate
  • 3 filgjana të kafës  vaj
  • 1 filgjan të kafes  krip
  • 1 filgjan sheqer
  • 1 filgjan ufëll
  • 10 – 15  thelba hudhër
  • 1  –   2 tuba majdanoz

Përgatitja:9

Domatet i përvlojmë, i qërrojmë, i grijmë dhe i vemë të zihen. Poashtu edhe specat  i pjekim, i qërrojmë , i presim imtë  dhe ua shtojmë  domateve cilat  kemi shterur nga lëngu duke I zier afer 60 min. Domatet dhe specat i zijmë   3- 4 orë,  dhe kur pinxhuri fillon të  shterrët  i shtojmë vaj, kryp, hudhra, sheqer , ufëll, dhe i zijmë ashtu  edhe gjysëm ore sebashku.Në fund pinxhurit  i shtojmë majdanoz të  grirë dhe pas 15 min. e largojmë nga zjarri. Kavanozët të nxetë i  mbushim  me pinxhur të nxetë  pastaj i mbulojmë me batani dhe I lëmë ashtu te mbuluara disa orë, gjer sa të ftohen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s