Krem pite

IMG_0319a

Prëbërësit:

Brumi:

  • 250 gr brum i ngrirë i fletëzuar

Krema:

  • 2 L qumësht
  • 2 x 150 gr sheqer
  • 2 sheqer vanilije
  • 2 lugë gjelle miell
  • 200 gr nisheste
  • 7 vezë

Përgatitja:

Brumi:

Brumin e ngrirë e lëmë të shkrihet pak, sa për ta t’holluar, e ndajmë në dy pjesë me madhësi të tepsisë në të cilën do ta përgadisim krem piten. Të dy pjestë e brumit I pjekim vec e vec nga 20 minuta n temperaturë prej 180 gradë C.

Krema:

  1. 7 të kuqeët vesë I tundim me 150 gr sheqer, dy sheqer vanilje, ua shtojmë gradualishtë 300 ml qumësht (nga 2 L) dy lugë miell dhe njshestën duke i tundur vazhdimishtë me tel kuzhine deri sa të fitohet një masë homogjene.
  1. Në një tenxhere të thellë, (min. 3 Litrshe) i vlojmë 1.7 Litra qumësht dhe ngadal ia shtojmë przierjen e përgatitur më parë, duke e przier vazhdimishtë me lugë druri pr 1-2 minuta. Pasi kemi fituar një kremë të trashë, e largojmë atë nga zjarri, dhe ia shtojmë shkumën e dendur të fituar nga të bardhat e vezëve të cilat i tundim me 150 gr sheqer. Kët mas e kthejmë në zjarr pr 1-2 minuta të tjerë. Dhe kshtu krema është e gatshme për tu shtrirë në mes të dy petëve të pjekura më parë.

Krem pitja pluhroset me sheqer pluhur dhe lihet të ftohet së paku 12 orë

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s